2 Aralık 2011 Cuma

Mama Kabı Seçimi

Mama kabı konusu kediler için gerçekten önemli bir konu. Elbette mama ve suyunu koymak için bir kaba ihtiyacımız olacaktır. Bunun için dizayn edilmiş çeşitli kaplar var petshoplarda.  Ben her iki kedim için de ayrı kaplar kullanıyorum. 

Çelik kapların daha kullanışlı ve hijyenik olduğunu söyleyebilirim. Bu çeşit kaplar ayrı ayrı olduğundan su ve mama koymak daha kolay oluyor. Çoğunlukla kedilerin taze suya ihtiyacı olduğundan suyu daha sık değiştirmemiz gerekiyor. Bu açıdan kapların ayrı durması oldukça başarılı. Çelik olması ise ayrıca hijyenik olmasını sağlıyor. Kolay kolay yosunlanmıyor suyun olduğu bölme. 

Öte yandan uzun süre aramama rağmen küçük kedim Mia için aynı kabı bulamadım. Bu nedenle de plastik, normal iki bölmeli mama kabı almak zorunda kaldım. Bu kapla biraz zorluk yaşıyorum açıkçası. Su koymak zor oluyor diğer bölmede mama varken. Diğer tarafa da su karışmasına neden oluyor. En kısa zamanda bu kabı da değiştirmeyi düşünüyorum. 

Sizlere tavsiyem ayrı bölmeli ve çelik mama kapları kullanmanız olacaktır. Bir de mama kabı seçerken kedinizin bıyıklarının kenarlara değmeyecek büyüklükte olmasıdır. Kediler bıyıkları kabın kenarlarına değdiğinde çok rahatsız oluyorlar. Tabii isterseniz evinizde kullanmadığınız derin seramik veya cam bir kabı da kullanabilirsiniz. Bunlar da kediler için yeterli olacaktır.

Kediler her şekilde mamalarını keyifli bir şekilde yiyorlar. İştahlı kedileri yemek yerken izlemek ayrı bir eğlence oluyor. :D 

0 yorum:

Yorum Gönder

© KEDİ GÜNLÜĞÜ - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart