8 Nisan 2012 Pazar

Kedilerin Gizli Yerleri

Kediler saklanma konusunda doğal bir yeteneğe sahip sanırım. Bu konuda hiçbir güçlük çekmiyorlar. Saklambaç oyununda asla bir kediye rakip olmak istemem; çünkü hem hız hem de şeytanın aklına gelmeyecek yerlere girmek konusunda üstlerine yok. Evde uzun süren bir sessizliğin ardından insan kedisinin nerede olduğunu merak ediyor. Benim için de aynı durum söz konusu: hem de bende merak edilecek iki kedi var. Zaten Minnoş bunda beş yıl önce altıncı kattaki dairemizin yangın merdiveninden kaçmıştı. Gerçi fazla uzağa da gidemedi. Dördüncü kattaki komşumuzun camından içeri girip günü ve gecenin bir kısmını orada geçirmişti komşum kediyi yakalayıp bana getirinceye kadar. Ben de hayatımın kabusunu yaşamıştım. 

Mia'nın da bundan farklı olduğunu söyleyemem. Karanlık, dar ve kapalı yerler adeta kedileri çekiyor. Ya dolaplarda ya da kutuların içinde bulunabiliyorlar. Hatta en sevdikleri şey poşetlerin içine girmek. Mia en çok bunu seviyor. Bir de yüksek yerler en vazgeçilmez mekanları. Kediler dünyaya tepeden bakmakta bir numaralar. 

Onları mutlu etmek önemli benim içinde diğer kedi sahipleri gibi. Mia en çok yukarıları seviyor. Benim balkonumda raflar var. Oraya tırmanabiliyor. Ancak onun favori yeri salondaki gümüşlüğün ve vitrinin tepesi. Saatlerce oraya çıkıyor ve uyuyor. Dolapları açtığım anda da içine giriyor. Kıyafetlerin en arkasına gidip saklanıyor. Kedinizi kaybederseniz evin içinde ilk önce dolapların içine bakın. Sonra da koltukların altına. Yine de bulamazsanız size vitrinin tepesinden bakıp gülüyor olabilir oyunun galibi olduğunu ilan edercesine. 
En son ihtimal ise yeni aldığınız kıyafeti alıp poşetini yere bıraktıysanız poşetin içine bakın. Kesin oradadır :D


0 yorum:

Yorum Gönder

© KEDİ GÜNLÜĞÜ - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart