11 Haziran 2012 Pazartesi

Kedi Tuvaleti :D

İnternette kedi aksesuarlarına bakmak iki kedi sahibi olarak en sevdiğim şey. Yeni ve enteresan aksesuarlar için mamasepeti.com genellikle ziyaret ettiğim bir web sitesi. En son CityKitty isimli bir ürün dikkatimi çekti. Bu bir kedi tuvaletiydi. 

Tuvalet konusunda biraz dertli bir kedi sahibiyim aslında. Minnoş normal bir kum kutusunu pek tutturamayan çoğunlukla dışarı çişini yapan bir kedi. Bir de her iki kedi de aynı kabı kullanıyor (her ne kadar fazladan kap da koysam ikisi de aynı yere yapıyor.). Kum masrafları ile birlikte ortalığa saçılan kumlar ve koku da var tabii (yine her ne kadar iyi temizliyor olsam da). 

CityKitty ise kedilerin eğitilerek klozete kakasını ve çişini yapmasını sağlayan bir eğitim kiti. Denemek için aldım ve denedim: İlk olarak ürünü klozete yerleştirip içini 1cm kadar kum ile dolduruyoruz. İçine biraz da catnip (kedi nanesi) koyuyoruz. Kedilere yerini gösterince kedi oraya gidiyor. Benim kedilerimin kum kabı zaten tuvalette olduğundan ilk aşama kolaydı. İkinci aşamada ise ekipmanın içinde işaretli olan alanları keserek başta küçük bir kum kabı gibi görünen tuvaleti küçültüyoruz. Her bir aşama için bir hafta gerekiyor uygulama kitapçığında yazdığı kadarıyla. En sonunda ise plastik olan ekipman sadece klozetin kenarları kadar kalıyor. 

Mia gerçekten gelecek vadediyordu bu konuda ama Minnoş tam bir fiyaskoydu. Zaten yerdeki kum kabımı tutturamayan bir kediyi klozete yapmaya zorlamak tam anlamıyla zorlu bir görevdi. Bir hafta olup olmayacağını denedim. Mia başarılı oldu ama Minnoş sürekli olarak yere yaptı. Ayrıca kum kabını da kaldırmak gerekiyor kediler yeni tuvalete alışsın diye. Yurt dışında bu ürünü kullanan bir çok insan var ve hakkında çok olumlu dönüşler yapmışlar. 
Sonuç olarak ikinci haftalık aşamaya geçmek yerine bu eğitim kitini kaldırmak zorunda kaldım. Eğer sadece Mia'ya öğretseydim gerçekten de faydalı olurdu. Bu sayede ortalığa saçılan kumlardan kurtulurdum ve aylık kum masrafım sona ererdi. Koku konusu da tamamen ortadan kalkardı. Minnoş ile bu işin imkansız olduğunu öğrenmiş oldum : D Belki ileride tekrar denerim Mia için ama şimdilik bu proje rafa kaldırıldı. Ancak evinizde bir kedi varsa ve benimki kadar sorunlu değilse muhteşem bir ürün. Fiyatı da o kadar kötü değil ömür boyu kum masrafından kurtulacağınızı da göz önüne alırsanız. 

© KEDİ GÜNLÜĞÜ - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart