5 Eylül 2012 Çarşamba

Catnip- Kedi Nanesi

"Catnip" yani "Kedi Nanesi" kedilerin belki de en çok sevdiği şeydir sanırım. Kokusu adeta kedileri kendinden geçiren bir ot. Hem saksıda yetiştirilebiliyor hem de kuru olarak kutularda satılıyor. Ben kuru olanını almıştım birkaç yıl önce. Minnoş, son derece sakin bir kedi olmasına rağmen kedi nanesini koklamak için ölüyor kutunun kapağını her açtığımda.

Daha önce yine içinde kedi nanesi olan oyuncaklar da almıştım Minnoş için ama pek oynamadı. Sanırım onların içinde yeteri kadar kedi nanesi olmuyor. Yada canvas oyuncak iyi bir fikir değil kedi nanesinin kokusunun çıkması açısından. Bu nedenle ben de elimdeki kedi nanesi tanelerini değerlendirmeye karar verdim. Burada sadece kedi nanesi kutusunun fotoğrafını paylaşacağım çünkü berbat bir dikişçiyim :)

Ancak iyi dikiş dikebilenler için son derece eğlenceli ve sanat eserleri yaratabilecekleri bir uğraşı olabilir kedi oyuncağı yapmak. Ben fare benzeri bir şey yapmak istedim ama benimki tuhaf bir bohçaya benzedi. :) Mia için sorun olmadı ama. Çok severek oynadı onunla. Bayıldı desek yeridir. Bayıldı derken ciddiyim onunla oynarken kendinden geçti. Ben eski bir gömlek kumaşı kullandım kedi naneli bohçayı yapmak için. Bu da canvastan daha ince olduğundan kokunun çıkmasına yardımcı oldu.

Saatlerce kedilerinizin sizin yaptığınız bir oyuncakla oynamasının keyfini anlatamam. Neye benzediği benim umurumda olsa da onların o şekilsiz şeyle büyük bir zevkle oynamasını seyretmek harikaydı. Bunun için yapmanız gereken tek şey bir parça kumaş ve bir tutam kedi nanesi. Sonrasında ise harika bir şov. Bu oyuncağı yapalı bir ay kadar oluyor. Şimdi Mia onu nereye saklamışsa bulamıyorum. Bu da başka bir neden yaptığım komik şeyin resmini koyamamın bloga :D

Kedilerin felsefesinde oynadıkları şeyin neye benzediği veya ne kadar mükemmel olduğunun önemi yok, onlar için anlamlı olan tek şey o şeyle oynarken geçirdikleri zamanın kalitesi.

0 yorum:

Yorum Gönder

© KEDİ GÜNLÜĞÜ - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart