28 Ekim 2012 Pazar

Veteriner Seçimi ve Hayvanseverlik

Veteriner seçimi evcil hayvan besleyenler için belki de en önemli konulardan birini oluşturuyor. Çünkü hayvanlarımızın mamasını ve suyunu verdikten sonra iş bitmiyor. Onlara en iyi şekilde bakım sağlayabilmek için nasıl çocuklarımıza doktor seçiyorsak kedilerimiz ve köpeklerimiz için de doğru veterineri seçmemiz gerekiyor.

Veterinerimizin evimize yakın olması iyi bir özellik olur. Ulaşımın hızlı ve kolay olması acil durumlarda avantaj sağlıyor. Ancak daha da önemli bir konu da var ki o da veterinerinizin gerçek bir "hayvansever" olmasıdır. Bunu hemen o dakikada anlamınız mümkün olmayacaktır elbette. Zamanla tanıyacaksınız ya da diğer evcil hayvan sahiplerinin tavsiyelerini dinleyeceksiniz. Bir de elbette kendiniz bazı durumlar yaşarken tecrübe edeceksiniz. Ben de sizlerle işte tam olarak veteriner seçimi konusunda sıcak sıcak bir tecrübemi paylaşacağım.

27.10.2012 benim için Haytap Ümraniye ekibinden arkadaşlarla barınak ziyaretleri ile başladı. Sizlerle de paylaştım barınak resimlerimizi. Önce Ümraniye Barınağına gittik. Son derece temiz ve düzenli buldum. Tek sorun gönüllü kabul etmemeleri ve veteriner hekimlerinin bizlere eşlik etmemesiydi. Neredeyse tamamen cins köpek dolu. Hiç kedi yok!!! Ayrıca sakat ve muhtaç hayvanlardan çok sağlıklı hayvanların olması bende acaba diğerleri uyutuluyor mu? sorusunu aklıma getirdi. Ardından hemen yanındaki Üsküdar Barınağını ziyaret ettik. Bizi son derece güler yüzlü, sevgi dolu bir veteriner hekim hanım karşıladı. Müge Hanım bizimle ilgilenirken gözetimindeki hasta ve yaşlı hayvanların durumlarını tek tek paylaştı. Bir de müşade odaları vardı ve içinde zor durumda kalmış kör ve sakat sokak kedilerine baktıkları alanı da gösterdi. Ancak barınak kedi kabul etmiyor normalde. Yani kediler için alan yok ama Müge Hanım ve arkadaşları yaratmışlar böyle bir alan. Her şeye rağmen bakıyorlar onlara. Sahiplendirmeye çalışıyorlar kör kedileri. 

Evimize dönerken sitedeki hayvansever arkadaşım telefonla aradı. Site bahçesinde bakılan kedilerden bir tanesinin arka ayaklarının tutmadığını ve sürekli ağladığını söyledi. Zaten evimize yakındık hemen kardeşimle birlikte gittik kediye bakmaya. Nereye götürebileceğimizi düşünürken arkadaş kendi köpeğini götürdüğü veterineri "Ataşehir Veteriner Kliğini"nin de sahibi Erdinç Bey'i aradı. Kendisi kediyi getirmemelerini ve müdahale edemeyeceğini söyledi. Zaten iki kedi sahibi bir insan olarak bilmediğim veteriner hekimden evvel kendi hekimime danışmanın doğru olacağını düşündüğümden yine Ataşehir'de bulunan "Botanik Vetiner Kliği"ni aradım.

Veteriner Hekim Filiz Hanım'a ulaşmak hiç de zor olmadı. Bugüne kadar ne zaman arasam her zaman gerek fikir danışmak gerekse acil müdahale durumlarında olsun ulaşamadığım hiç olmadı kendisine.  Bu açıdan veteriner seçiminizde ulaşılabilirlik ve güler yüzü de ekleyin. Bizler bu eğitimi almamış hayvan sahiplerine bir durumu anlatmak için üç yaşında bir çocuğa açıklama yapar gibi anlatmak da gerekebilir :)) Bunun için de sabırlı bir veteriner şart Filiz Hanım gibi. 

Hemen kediyi getirmemi rica etti. Ben de kediciği arabaya yerleştirip en kısa zamanda götürdüm. Gerekli ilaç takviyeleri yapıldı ve röntgen çekildi. Zaten kedinin daha önce de kaza geçmişi olduğunu söylemişlerdi ve röntgenler doğruladı. Ancak ne yazık ki mutlu son olmadı bu defa. Kediciği kaybettik bugün. Daha önceki tedavisi tam olarak sonuçlanmadığından ve bir önceki veteriner hekim bir sokak kedisini daha fazla kliniğinde tutup tedavi etmenin maliyetli olacağını düşündüğünden erken salıvermiş. Halbuki bu kediciğin dışarıya hiç bırakılmaması ev bulunması gerekirmiş sinirleri zedelendiğinden.

Bununla beraber aklınızda bulunsun muhtaç bir canlı bulduğunuzda güvenle götürebileceğiniz ve en iyi bakımı alacağınızdan emin olduğunuz veteriner işte tam da doğru veterinerdir sizin ve hayvanlarınız için. Kedinize veya köpeğinize veteriner ararken girin bir kliniğe bakın. Eğer orada tedavi altında sokak kedilerini ve köpeklerini de görürseniz, bu veteriner hekimin hayatta paradan önce canlıya değer verdiğini gösterir. En zor vakalarda bile sonuna kadar mücadele edeceğini gösterir hayvanınızı sağlıkla yaşatmak için. Ben kendi adıma doğru bir veteriner hekim seçtiğimi bir kez daha gördüm. Eğer Ataşehir bölgesinde veya yakınlarında ikamet ediyor ve evcil hayvanınız için veteriner arıyorsanız mutlaka Botanik Veteriner Kliği'nde Filiz Hanım ile tanışın diyorum. Ayrıca web sitesini de ziyaret edebilirsiniz: www.botanikveteriner.com 

0 yorum:

Yorum Gönder

© KEDİ GÜNLÜĞÜ - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart