27 Kasım 2011 Pazar

Çimenler ve Kediler

Kedilerim en çok çiçeklerin olduğu balkonumuzu seviyorlar. Fırsatını buldukça çiçeklerimizi yiyorlar. Bu bizi ne kadar çok kızdırıyorsa onları da o kadar mutlu ediyor. Kediler bunu neden yapıyor? Aslında bunun nedeni midelerinin ağrıması. Bizler nasıl midemiz ağrıyınca ilaç veya alternatif bitkileri tercih ediyorsak, onlar da çimen, eğer bulamazlarsa da emekle yetiştirdiğimiz çiçeklerimizi yiyorlar. Ben bunun için "kedi otu" yetiştiriyorum. 

Küçük bir saksı da kullanabilirsiniz. Toprağın içine tohumları fazla derine batırmadan yerleştirin ve sulayın. Birkaç gün içinde de yeşillenmeye başlayacaklardır. Birkaç santim uzayınca da kedilerinizin gözü başka bir şey görmeyecek ve sizin de çiçekleriniz kurtulacak. 

Bu da fayda etmezse. Çiçekleri kedinizin ulaşamayacağı yerlere koymayı deneyebilirsiniz. Ama kedilerin ulaşamayacağı yerleri bulmak da oldukça zorlu olacaktır. Bir de kedilerinizi çiçeklerinizin yanında görürseniz su sıkma tabancasıyla su sıkmayı da deneyebilirsiniz. Bu gerçekten de çok faydalı bir yöntemdir bu. Kedinizin zararlı şeyler yaptığını gördüğünüzde de su sıkabilirsiniz. Eğitimde çok işe yarar. 

0 yorum:

Yorum Gönder

© KEDİ GÜNLÜĞÜ - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart